miercuri, 26 noiembrie 2008

Batranul si marea


"Un om poate fi daramat dar nu invins"

Batrinul si marea relateaza trei zile din viata unui pescar cubanez pe nume Santiago, care timp de aproape trei luni nu prinde nici un peste. Urmarit de ghinion, el iese departe in larg, iar de data aceasta momeala aruncata de el atrage cel mai mare peste care a fost vazut vreodata, care insa nu se va lasa prins fara lupta.
Romanul este o parabola despre viata si singuratate, scris intr-un stil direct si concis, o dovada e geniului stilistic care i-a adus lui Hemingway premiul Nobel pentru literatura in anul urmator publicarii acestuia. Batranul si marea simbolizeaza greutatile prin care trecem de-a lungul vietii, monologurile batranului si lupta interioara care se da in el ne arata fragilitatea spiritului uman dar in acelasi timp puterea de a rezista suferintelor si fricii.
Batranul si marea este o capodopera a literaturii universale, o povestire simpla si cuceritoare care ascunde o bogatie de sensuri.

2 comentarii:

  1. imi aduc aminte cand mi-ai spus despre aceasta carte, felul in care ai scris despre ea ma face curios, vreau sa o citesc dar mai am lecturi de terminat...

    RăspundețiȘtergere
  2. e o poveste simpla si frumoasa, termini cartea in maxim 2 zile

    RăspundețiȘtergere